donderdag 17 oktober 2024

Zen & Pen - week 43 - 2024


 Transformatie

Trans heeft de betekenis van het overgaan van het ene naar het andere. Formatie komt van vorm. Het gaat dus om een verandering van vorm. De natuur leert ons er zoveel over. We kunnen de kunst afkijken. Zoals bij een rups, kun je je eigen verandering voorbereiden, vol vertrouwen in de weg die je gaat. Dan is er een terugtrekken van de inmenging van anderen. Er is vertrouwen nodig op je instinct en de wijsheid van je ziel. En dan ga je wachten tot het wonder zich voltrekt. Uiteindelijk je vleugels spreiden, en weten dat je nu net zo echt bent als je was. Maar dan anders.

Transformatie is niet alleen maar mooi en leuk. Soms begint het met een tegenslag, of zelfs met een sterven. Soms lijkt alles verloren. Soms lijkt het dat iets helemaal eindigt. Maar wat voor een rups het einde lijkt, is voor de vlinder een nieuw begin. Vertrouw maar op de natuur. Jij bent ook natuur. En in de natuur bestaat geen einde, alleen maar transformatie. Alles verandert voortdurend van vorm. Maar niets verdwijnt, alles wordt anders, vernieuwt zich en groeit. Alles is in voortdurende transformatie.

Zet je pen op papier.

Schrijf over een veranderingsproces dat je doorgemaakt hebt of nu doormaakt. Schrijf over iets dat eindigde, iets dat veranderde, een groeiproces in jezelf. Schrijf over een veranderingsproces. Waar je je nu ook in dat proces bevindt. 10 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten