donderdag 30 mei 2013

Je bent zoveel meer...

Alles dat je bent

Je bent zo veel meer dan wat je alleen vandaag bent. Je bent het kind dat je ooit was, het ontluikende meisje, misschien ben je moeder, oude wijze vrouw of juist een vrouw in wording. En de mannen, ze zijn de jongen, de held, de vader, de wijze man, de zoeker. Alle aspecten, alle momenten, alle ervaringen maken je tot wat je nu bent. Alsof je een collage bent van alles dat je ooit hebt geleefd en beleeft. Het heeft allemaal een plek in jou. En al die aspecten van jou hebben erkenning, aandacht en liefde nodig.

  • Zoek al je foto’s en fotoboeken eens bij elkaar. Ga op zoek naar foto’s die echt iets vertellen over wie je was en wie je nu bent. Kopieer oude foto’s uit je albums en druk foto’s die nieuwer zijn nog eens af. Ga vooral op zoek naar karakteristieke foto’s. Foto’s die iets essentieels over je vertellen. Dat kunnen heel mooie, maar ook trieste, getergde, eenzame, vergeten of stille foto’s zijn.
  • Heb je een verzameling karakteristieke foto’s verzameld, maak er dan een collage van. Plak alles op een groot stuk karton op een manier die je eer aan doet. Je kunt de collage versieren, inlijsten, aanvullen met een paar steekwoorden en het geheel zo artistiek en eigen maken als je wilt.
  • Je kunt ook een prachtige slide-show maken van foto's uit verschillende tijden in je leven.
  • Kijk dan naar je collage. Schrijf er eens wat over op. Wie was dat meisje (die jongen), wie is deze vrouw (deze man), wat heeft je gemaakt tot wat je nu bent.
  • Dan hang je deze collage ergens op waar je hem vaak ziet. Steeds wanneer je Langs je collage loopt, begroet je jezelf even. Dat kun je hardop, maar ook in stilte doen. Kijk naar jezelf op al die momenten in je leven, en wek wat liefde op in je hart, voor deze vrouw of man. Dit ben jij en je verdient alle liefde die je nodig hebt.
  • Wanneer je onzeker bent, een zware periode meemaakt, piekert, je schaamt of teveel ploetert, kijk dan even naar je collage. Stel je voor dat de persoon van deze collage de hoofdpersoon in een prachtige film is. Een moedig mens, die voortgaat, soms bang is, soms moedig, die het soms zwaar heeft en soms voor de wind gaat. Een mens die om hulp, steun en liefde kan vragen. Knipoog even naar jezelf, moedig aan, geef in gedachten een zetje in de rug. En ga dan iets leuks doen.
Je bent zoveel meer dan alleen wat je nu vandaag beleeft, voelt, denkt, ziet. Je bent een reis die gaande is, een bloem die zich ontvouwt, een verhaal dat zich afspeelt, schoonheid die tevoorschijn komt. Je bent ergens in het midden van dat gebeuren. Het is nog niet afgelopen, er is nog niets verloren, alles is nog mogelijk. Eer wat je bent. Je bent een wonder dat zich op dit moment bezig is voor te doen….. en dat verdient alle steun die het nodig heeft.

Doe vandaag iets dat er werkelijk toe doet. Iets dat echt past bij wie je werkelijk bent.

Sas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten