dinsdag 14 januari 2014

Het Hemelse Albert Heijn Prikbord

Een advertentie voor het hemelse Albert-Heijn prikbord


Gevraagd

Voor iedereen,

Steeds weer te kunnen denken in mogelijkheden. Te ontdekken dat het land van mogelijkheden oneindig veel groter is dan het land van het onmogelijke.

De toestemming om te wensen, te verlangen, te zoeken, te willen, te snakken, te smachten.

De ontdekking dat er vast een paar dingen zijn die niet kunnen, maar dat er altijd veel meer is dat wél kan.

Oké, een bloem kan niet groeien onder een tegel, maar hij kan zich een weg banen en tussen de tegels in volle pracht te voorschijn komen.

Oké, je kunt iemand verliezen. En dat kan oneindig pijn doen. Maar je kunt helen, je kunt dankbaar zijn voor wat je samen deelde, je kunt herinneringen koesteren, je kunt troost vinden, een nieuwe liefde, je kunt wijzer worden en mild, je kunt mensen die dezelfde reis maken troosten en geruststellen, je kunt anders leren zien. Ogen die gehuild hebben zien de wereld op een nieuwe manier. Dat perspectief kun je delen. En jouw liefde voor die ander kan voor altijd bij je blijven.

Oké, je kunt ongelukken, trauma’s en beschadigingen hebben opgelopen. Je kunt rondlopen met littekens. Maar je kunt zoeken naar nieuwe zachte en helende omstandigheden. Je kunt nieuwe ervaringen leggen over die oude. Je kunt begrijpen als geen ander. Jouw heling kan anderen de moed geven om ook een reis te maken, naar mogelijkheden en zachte levenskracht.

Oké, je kunt bang zijn. Maar je kunt je angst delen, je kunt toch gaan, je kunt bibberend alles doen, dat je niet bibberend ook kunt. Je kunt vriendschap sluiten met je angst en ontdekken dat het je veel te vertellen heeft.

Er zijn een paar dingen die niet kunnen. Ze zijn als een stenen obstakel op je weg. Een steen is hard zeggen de indianen. Maar er is zoveel dat wel kan. Blijf niet botsen tegen die steen. Vloei er omheen, eronderdoor, eroverheen, slijt hem af met je tranen, draai je om, ga de andere kant op, dans erop, teken hem, zing hem aan flarden, beschilder hem en maak er je totem van, zie hoe de bloemen eronderdoor groeien en kijk de kunst af.

Oké, dit alles is gemakkelijker gezegd dan gedaan. En daarom. Gevraagd MOED. De moed om steeds weer de weg van de mogelijkheden te kiezen. Steeds weer. Steeds weer. Want dat is de kracht van het leven. Als je vaker opstaat dan valt. Dan komt het goed. Komt het goed. Komt het goed. En mocht je mij ooit ergens tegen een steen zien botsen, of vallen….. zeg je dit dan ook tegen mij?

O ja, Albert Heijn, kan dit zo snel mogelijk en gratis thuisbezorgd worden. Bij iedereen?

SAS

P.S. Het zou geweldig zijn als je deze tekst uitprint en bij je eigen Albert Heijn zou ophangen! Wie weet wat het teweeg brengt....


1 opmerking:

  1. mooi en waar, het is ook makelijker om in oplossingen te denken dan problemen.
    meestal komt er wel meerdere keren per dag een pareltje langs in wat voor vorm dan ook die een glimlach op je gezicht tekend en de zon laat schijnen.
    iets wat op je werk gebeurd, kinderen die je laten zien dat je te moeilijk denkt, kennisen die vrienden blijken te zijn en vaak als je iets spontaans doet geeft dit een blij gevoel bij jezelf en bij anderen.

    BeantwoordenVerwijderen