woensdag 6 november 2013

Mistake-book

Ik ben soms zo zat van dat "face-book, alles is prachtig en geweldig" gedoe. Ik ga mistake-book oprichten. Voor alles dat fout gaat, mislukt, middelmatig is en maar doorsuddert. Dat lijkt me zo zalig en hoopgevend.

Ik bedacht het op het vliegveld in Nice. We mistte bijna onze vlucht. De gate was veranderd, maar wij hadden zo de slappe lach dat we de oproep niet hoorde. 

Ik volgde een training in Zuid-Frankrijk. Prachtig natuurlijk. Maar ik neem angstpillen mee voor het vliegen, en laxeer pillen, want zodra ik van huis ben kan ik niet meer poepen.

Ik geef ontspanningslessen, maar heb een chronisch stijve nek. En soms heb ik gewoon geen zin in in mijn eigen oefeningen.

Vanavond eet ik Chinees, want ik heb geen zin om te koken, terwijl ik mijn boekenkast vol heb staan met boeken over gezonde voeding. Ik kreeg er vandaag nog één cadeau!

Ik koop teveel.

Ik snoep teveel.

Ik roddel soms lelijk, terwijl ik helemaal fan ben van het boek: de kracht van kwetsbaarheid, geschreven door Brene Brown. Dat gaat helemaal over integriteit. Ik vind dat heel belangrijk. En soms ben ik toch nog lelijk.

Soms klooi ik dagenlang aan. Ik drink koffie in een koffietentje, klooi wat aan in mijn dagboek, verdoe mijn tijd. Terwijl er zat klussen liggen en ik heel effectief en doortastend aan het werk zou moeten.

Nou ja, ik ben net als alle anderen. Soms goed bezig en soms helemaal niet. Daarom hebben we mistake-book nodig. Om dat allemaal te vermelden. Het van elkaar te lezen en dan te denken.... pffff opluchting. Ik ben ook maar een mens.


Alles kan.... maar het hoeft niet. (FLOW)
2 opmerkingen:

  1. heel herkenbaar, maar om dat nu ook nog uitgebreid met anderen te delen, ik vind het al vervelend genoeg voor mezelf!

    BeantwoordenVerwijderen