dinsdag 9 juli 2013

Geheimen van charme en aantrekkingskracht voor iedereen

Op zoek naar het geheim van charme en aantrekkingskracht

Marilyn Monroe
Charme en aantrekkingskracht hebben me mijn leven lang gefascineerd. Ik bestudeerde mensen om me heen, keek naar films, zag theatershows en bestudeerde oude en nieuwe boeken over elegantie, charme, etiquette en aantrekkingskracht. Aantrekkingskracht leek wel een mysterie. Sommige knappe mensen leken totaal niet aantrekkelijk, andere minder knappe mensen betoveren iedereen om zich heen. Hoe komt dat? Wat is het geheim. Ik denk dat charme belangrijker is dan uiterlijke schoonheid, maar dat uiteindelijk je levenshouding en innerlijke houding en karakter de ziel van de ander winnen. Aantrekkingskracht is een optelsom van je uiterlijke verschijning en verzorging, je levenshouding, je karakter en je charme.  Charmante en aantrekkelijke mensen zijn royaal met hun liefde, aandacht, vriendelijkheid en aanwezigheid. Mensen met een groot hart zijn onweerstaanbaar. Charme wordt bepaald door wat je te geven hebt en niet door een mooie jurk of een hoge status.

Om je aantrekkingskracht en charme te vergroten geef ik je hier wat inspiratie en idee├źn:

Geven en ontvangen
Het is belangrijk dat je je vermogen om te geven ontwikkelt. Dat kan pas wanneer je goed voor jezelf zorgt. Het geven van liefde, aandacht, interesse en vriendelijkheid geeft je een goed gevoel, je wordt dus direct innerlijk rijker door te geven. Geef echter niet te snel teveel (en zeker niet alles) Geef en wacht af hoe het ontvangen wordt. Ontstaat er een prettige situatie of relatie, geef dan meer. Daarnaast kun je de kunst van het ontvangen ontwikkelen. Niets is heerlijker dan iemand tegenover je te vinden die op een gracieuze manier kan ontvangen. Ontvang complimenten, aandacht, geschenken en liefde met gratie. Hierdoor zal de ander je meer willen geven. Geven en ontvangen zijn beide even verrijkend wanneer de energie gracieus gegeven en ontvangen worden.


Soms ontvang je liefde in een andere vorm dan je hoopt of verwacht. Misschien verlang je naar een goed gesprek en krijg je een cadeau. Misschien hoop je op een compliment en toont de ander interesse of neemt je in vertrouwen. Probeer dan toch het geschenk te zien en te ontvangen. Ook al is de vorm anders dan je gehoopt had. En vergeet niet dat heel eenvoudig en vriendelijk vragen je bijna altijd geeft wat je verlangt:
 • Ik zou je zo graag willen vertellen wat er in me omgaat, wil je even naar me luisteren. Nu niet? Wanneer heb je er dan even tijd voor?
 • Ik heb behoefte aan een complimentje, wil je iets liefs tegen me zeggen?
 • Ik heb zo’n zin in een cadeautje, zullen we de stad in gaan?
 • Ik voel me zielig, wil je me even troosten?
Gewoon lief vragen en niet gaan mokken als je het niet krijgt. “Nee” heb je, “ja” kun je krijgen…..

Communicatie kunst
Communicatie is een kunst die maar weinig mensen werkelijk beheersen. We zouden er veel meer over moeten leren. Iemand die de kunst machtig is zal meteen veel aantrekkelijker worden. Een goede communicatie bestaat uit een aantal elementen:

Maak oogcontact. Breng je aandacht naar de ander en geef je aanwezigheid en interesse.

Eis de aandacht niet op, wacht rustig af en vertrouw erop en verwacht dat je de aandacht vanzelf krijgt. Aandacht trekken is erg on-charmant en soms enorm hinderlijk.

Ga mee in het tempo van de ander wanneer je een gesprek voert. Te snel of te langzaam zijn maakt een gesprek oncomfortabel.

Stel oprechte en geïnteresseerde vragen, maar ga de ander niet ondervragen.

Verdeel de beurten in een gesprek. Soms spreek je, soms luister je. Wissel dat een beetje evenwichtig af.

Gebruik geen communicatie-stops; reacties die het gesprek verstoren, vertroebelen of stoppen. Voorbeelden van communicatie-stops zijn:
 1. Dooddoeners gebruiken of bagatelliseren: gaat wel over, is toch niet nodig, stel je niet aan, gaat wel weer over, iedereen heeft wel wat….
 2. Eindeloze verslagen van gebeurtenissen; “en toen zei ik, en toen zei hij….” Verhalen”. Vertel liever wat een gebeurtenis je heeft gedaan, dan hoe het allemaal is gebeurt.
 3. Verhalen over anderen, je tante, de oma van de buurvrouw, een kennis van een collega. Spreek liever over jezelf in het hier en nu.
 4. Het gesprek direct overnemen: “o, ja dat heb ik ook, vorige week nog, bla bla bla….”Laat de ander gewoon zijn verhaal vertellen, luister, stel af en toe een belangstellende vraag en wacht tot het jouw beurt is om iets te vertellen.
 5. Afwezigheid, de andere kant op kijken, ondertussen met iets anders bezig zijn.
 6. Adviezen geven, analyseren, psychologiseren, de ander willen “redden”.

Ontwikkel de kunst van het luisteren. Ieder mens vindt het heerlijk om werkelijk gezien en gehoord te worden. Wanneer je dit aan een ander geeft ben je onweerstaanbaar.

Wees zelf zo eerlijk en oprecht als je durft. Eerlijkheid duurt echt het langst. Leugens, opschepperij, dikdoenerij en schone schijn komen ooit uit en er is niets lelijker dan op zo’n manier door de mand vallen.

Stop met roddelen, veroordelen, te snel conclusies trekken en roddelen. Wanneer je merkt dat je het doet, stop er dan onmiddellijk mee.

Bijval zoeken is erg on-charmant in een gesprek. Bijval zoek je uit onzekerheid. Voel liever je onzekerheid, dan het te verdoven met het zoeken naar bijval.


Aandacht en vriendelijkheid
Vriendelijkheid, het tonen van belangstelling, respect, interesse, empathie dat zijn de wondermiddelen die je in geen potje cosmetica kunt vinden, maar je wel doen stralen als een ster. Mits het oprecht is. Ontwikkel dit vermogen en iedereen zal aan je voeten liggen. Misschien is het ontwikkelen van dit vermogen wel een levenslange cursus die je in het leven kunt volgen. Schrijf je snel in en vergroot je hart zo veel als je kunt. Een groot hart is de enige echte glamour, de glans waarmee je je kunt omhullen. Geef eenvoudige vriendelijkheid aan iedereen die je ontmoet.

Goede manieren
 1. Het is heel handig als je een beetje op de hoogte bent van etiquette en goede manieren. Hoewel dit in iedere cultuur verschilt zijn er wel overeenkomstige elementen. Lees eens wat oude en nieuwe boeken over etiquette en oefen ermee. Vroeger besteedde we hier veel meer aandacht aan, mensen wisten beter “hoe het hoort”. Ik ben ook een voorstander van nu en dan wat ondeugd en oneerbiedigheid, mits dat op een onschadelijke en liefdevolle manier gebeurt. Goede manieren zijn niet truttig, ouderwets of saai. Ze zijn het mooie theekopje in een theesalon, de rozen op je verjaardag, de krullen in je haar, de illustraties in een boek. Ze maken alles gewoon wat soepeler, rustiger en sierlijker.
 2. Wees flexibel en ontwikkel je vermogen om je soepel aan te passen aan iedere situatie. Mensen die klagen, zeuren, mopperen als het even niet gaat zoals ze zouden willen, zijn niet aantrekkelijk, maar vervelend. Dat wil niet zeggen dat je over je heen moet laten lopen. Soms moet je voor jezelf opkomen, maar dat kan ook met sierlijkheid en elegantie. In de andere situaties geef je eenvoudig mee met wat er is. Dit kost meteen veel minder inspanning dan je verzetten en je hakken in het zand zetten of onzinnige eisen stellen.
 3. Vriendelijkheid, glimlachen, lachen dat zijn de glittertjes op je wangen. Onderzoek wijst uit dat een “lelijk” gezicht dat lacht vaak mooier wordt gevonden dan een mooi gezicht dat boos of chagrijnig kijkt.
 4. Je eerste indruk is heel belangrijk en nooit meer over te doen. Een eerste indruk blijft vaak hangen. Wanneer je altijd charmant bent, hebben mensen altijd een goede eerste indruk van je. Al het volgende contact dat je met deze persoon zult hebben, wordt gezien in de context van die eerste indruk.
 5. Wees altijd en overal charmant. Niet alleen tegen “leuke”, charmante of “belangrijke” mensen. Maar dus altijd, gewoon als levenshouding. Ook als je alleen thuis bent. Maak er een tweede natuur van van. Je voelt jezelf ook veel gelukkiger als je charmant bent.
 6. Sluit nooit iemand buiten.
 7. Maak geen grappen ten koste van een ander.
 8. Help een ander die aarzelend, verlegen of stuntelig is. Wees vriendelijk en help de ander te ontspannen.
 9. Bescheidenheid siert, nederigheid glanst. Om bescheiden en nederig te zijn heb je zelfvertrouwen nodig. Zonder zelfvertrouwen ben je onderdanig en onderschat je jezelf. En dat is niet bepaalt charmant.
Charme is een levenskunst
 1. Charme is iets anders dan seksualiteit. Charmant kun je altijd en tegen iedereen zijn. Charme is bedoeld om het leven meer glans en schoonheid te geven, niet alleen om een partner aan te trekken. Je kunt tegen iedereen charmant zijn. Ook tegen je oude oom, de buurman, je werkgever, tegen mannen en vrouwen. Dat charme je vrienden en geliefden kan brengen is een mooie bijkomstigheid. Charmant ben je dus vooral voor jezelf, omdat het je een rijk en gelukkig gevoel geeft.
 2. Charme is een levenswijze, geen manipulatie middel. Je bent charmant omdat je er zelf direct gelukkiger en aantrekkelijker van wordt. Niet om de wereld naar je hand te zetten. Manipulatoren worden zelden charmant gevonden. Uiteindelijk blijkt het een onechte glans.

Je uiterlijk en je charme
Vriendelijk en aardig zijn vergroot je aantrekkelijkheid enorm. Het werkt zelfs krachtiger dan een mooi uiterlijk. Een mooie onvriendelijke vrouw is veel minder aantrekkelijk dan een minder mooie maar charmante en vriendelijke vrouw.
Aantrekkingskracht is een optelsom van je uiterlijke verschijning en verzorging, je levenshouding, je karakter en je charme. Zorg dus ook dat je er steeds verzorgd, schoon, fris en zwierig uitziet. Vind je eigen stijl en leef je leven met zwier.

De essentie van charme is te geven wat je wilt ontvangen
 • Geef wat je hoopt te ontvangen
 • Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wilt worden
 • Ontwikkel het karakter en de kwaliteiten die je in anderen hoopt te vinden
 • Zoek in zelf naar de wijsheid die je in anderen zoekt
 • Wees de vriend die je zoekt
Jij weet wat jou betovert. Wees zelf wat je betovert en je zult betoverend zijn.

Ik wens je veel onweerstaanbaarheid toe! SAS

P.S. Ik oefen dit ook gewoon nog dagelijks hoor.
P.P.S. Mannen jullie kunnen dit ook toepassen hoor, vrouwen zijn dol op charmante mannen! 
   

1 opmerking: