vrijdag 20 december 2013

Kerstgedachten
Ik was bij een vriendin. Ze heeft een tassenatelier. Ze maakt de prachtigste modellen. Een tas is een stukje van je huis vind ik. Ik hou van tassen. Sas Tas noemen ze me wel eens. 

Toen we aan de koffie zaten, haalde ze een briefje uit haar Prachtige zelfontworpen tas. "Ik vind dit zulke mooie zinnen" zei ze. "Als ik het even ben vergeten haal ik het briefje uit mijn tas en lees ik ze, zodat ik ze weer weet, en me besef dat het waar is". Dit zijn de zinnen:


Je wordt bemind en gekoesterd
Innig en voor altijd
Je hebt niets te vrezen
Je kunt niets fout doen

Ze komen uit een boek van Eben Alexander. Na dit Leven.De auteur (een neurochirurg) had een bijna doodervaring en kwam terug met deze zinnen. Een ander mooi boek over een bijna doodervaring is van Anita Moorjani. Dying to be me. Ook in dat boek gaat het over een ervaring van een onbeschrijflijke liefde terwijl de auteur in coma lag. 

De zinnen zijn precies wat ik altijd weer nodig heb. Ze gaan helemaal over het gevoel van "goegenoegheid". Ik vind dat zo troostend en ontroerend. Volgens mij is het heel goed voor je als je dit kunt voelen en beseffen. 

Verder:

Stel dat we alle woorden die we voor Het Goddelijke zouden vervangen voor één woord? God, Allah, Krishna, Boeddha, Het Universum, Het Leven, Het Al, De grote Geest, De Godin, Het Onnoembare, of hoe je het ook noemt.....

Wat als we alles zouden vervangen met één woord: LIEFDE. Dat we het hier over eens zouden zijn: dat we De Liefde allemaal een andere naam geven. Maar dat het allemaal over liefde gaat. En dat die liefde tegen ons zegt: 


 Je wordt bemind en gekoesterd
Innig en voor altijd
Je hebt niets te vrezen
Je kunt niets fout doen

Zou dat niet zalig zijn?

Fijne feestdagen.
En een heel liefdevol 2014.
Sas Tas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten