vrijdag 31 januari 2014

Verzamelingetje schrijfsels....



Ik ben emotioneel verlegen
Ik heb last van aarzelende kwetsbaarheid
Mijn zachte zelf is nogal schuw
Ik ben emotioneel verlegen
Is dat eigenlijk erg?
Moet dat wel veranderen?
Ik heb eigenlijk geen last van aarzelende verlegenheid
Ik ben gewoon emotioneel verlegen




Zacht handig
Bestaan dat
Zacht van hand
In het leven staan
Vast




Hoe zou het zijn
Alleen te spreken met smeuiige woorden
Beige - zweem - lieve lust - ritselen
Hoe zou het zijn
Woorden te proeven & op te snuiven voor je ze uitspreekt
Zachtheid - lente - elegant - lanterfant
Alleen te spreken met smeuiige woorden
Hoe zou het zijn






Ga je mee
Minder moeite doen en meer genieten
Zomaar uit de losse pols
Zoals twee bloemen samen bloeien
Of twee hondjes elkaar kwispelend begroeten
Ga je mee twee bloemen zijn
Of huppelende hondjes
Alleen maar jij-zijn
En ik-zijn
En totaal geen moeite doen





De volgende SchrijfSalon (workshop creatief schrijven) is op Zondag 23 februari van 10.30 tot 13.00. Het thema is troost en geborgenheid. Je bent van harte welkom. Kijk even op www.deschrijfsalon.blogspot.nl

Sas


donderdag 23 januari 2014

Heel zwaar leven....


Als je een beetje hangt is zwaarte, zelfmedelijden, arme ik, uitstel smoezen, afzeggen van gezonde dingen. Als je denkt dat wat je wilt niet kan, en wat wel kan... dat je dat niet wilt, als je vastzit, geblokkeerd bent, arme-ikkerig bent. Als je kortom last hebt van het GEDOE van jezelf... dan is dit een medicinaal filmpje. 

Beetje zuur lachen om jezelf gaat vanzelf over in jezelf zoet overhalen weer te gaan huppelen en leven. 

Liefs sas



dinsdag 14 januari 2014

Het Hemelse Albert Heijn Prikbord

Een advertentie voor het hemelse Albert-Heijn prikbord


Gevraagd

Voor iedereen,

Steeds weer te kunnen denken in mogelijkheden. Te ontdekken dat het land van mogelijkheden oneindig veel groter is dan het land van het onmogelijke.

De toestemming om te wensen, te verlangen, te zoeken, te willen, te snakken, te smachten.

De ontdekking dat er vast een paar dingen zijn die niet kunnen, maar dat er altijd veel meer is dat wél kan.

Oké, een bloem kan niet groeien onder een tegel, maar hij kan zich een weg banen en tussen de tegels in volle pracht te voorschijn komen.

Oké, je kunt iemand verliezen. En dat kan oneindig pijn doen. Maar je kunt helen, je kunt dankbaar zijn voor wat je samen deelde, je kunt herinneringen koesteren, je kunt troost vinden, een nieuwe liefde, je kunt wijzer worden en mild, je kunt mensen die dezelfde reis maken troosten en geruststellen, je kunt anders leren zien. Ogen die gehuild hebben zien de wereld op een nieuwe manier. Dat perspectief kun je delen. En jouw liefde voor die ander kan voor altijd bij je blijven.

Oké, je kunt ongelukken, trauma’s en beschadigingen hebben opgelopen. Je kunt rondlopen met littekens. Maar je kunt zoeken naar nieuwe zachte en helende omstandigheden. Je kunt nieuwe ervaringen leggen over die oude. Je kunt begrijpen als geen ander. Jouw heling kan anderen de moed geven om ook een reis te maken, naar mogelijkheden en zachte levenskracht.

Oké, je kunt bang zijn. Maar je kunt je angst delen, je kunt toch gaan, je kunt bibberend alles doen, dat je niet bibberend ook kunt. Je kunt vriendschap sluiten met je angst en ontdekken dat het je veel te vertellen heeft.

Er zijn een paar dingen die niet kunnen. Ze zijn als een stenen obstakel op je weg. Een steen is hard zeggen de indianen. Maar er is zoveel dat wel kan. Blijf niet botsen tegen die steen. Vloei er omheen, eronderdoor, eroverheen, slijt hem af met je tranen, draai je om, ga de andere kant op, dans erop, teken hem, zing hem aan flarden, beschilder hem en maak er je totem van, zie hoe de bloemen eronderdoor groeien en kijk de kunst af.

Oké, dit alles is gemakkelijker gezegd dan gedaan. En daarom. Gevraagd MOED. De moed om steeds weer de weg van de mogelijkheden te kiezen. Steeds weer. Steeds weer. Want dat is de kracht van het leven. Als je vaker opstaat dan valt. Dan komt het goed. Komt het goed. Komt het goed. En mocht je mij ooit ergens tegen een steen zien botsen, of vallen….. zeg je dit dan ook tegen mij?

O ja, Albert Heijn, kan dit zo snel mogelijk en gratis thuisbezorgd worden. Bij iedereen?

SAS

P.S. Het zou geweldig zijn als je deze tekst uitprint en bij je eigen Albert Heijn zou ophangen! Wie weet wat het teweeg brengt....


dinsdag 7 januari 2014

Ook even lekker HAPPY worden?


Ik geef Biodanza lessen. Een heerlijke Zuid-Amerikaanse bewegingsmethode waar je heel levendig en gezond van wordt. Mijn twee wekelijkse groepen (op dinsdagavond en op woensdagavond) zitten lekker vol. Binnenkort gaat Peter een groep starten. Wil je weten welk gevoel je krijgt van Biodanza? Of gewoon even achterover leunen met zonnige muziek. Klik dan op één van deze filmpjes. Mmmmmm. Happy! 

SAS






zaterdag 4 januari 2014

Een wens en een App-je

Lieverd,

Ik wens je een wonderzacht 2014. 
Met liefde, lachen en levenslust.
En lekker liggen in lentezon.
En sjans van lieve mannen en vrouwen. 
En zingende vogels.
En kunst die je liefkoost.
En muziek die je wiegt. 
En veel bonbons.
En een licht lijf. 
En gerustheid zoveel je nodig hebt.


En... een kusje van mij. 




App-je met levenskunst
Samen met Liesbeth Lind schreef ik een serie teksten voor mensen met ziek en zeer. Daar is een gratis App van gemaakt die je op je android telefoon kunt zetten. Zoek in de playstore op "levenskunst bij ziek en zeer" en je kunt de App downloaden.
De teksten helpen je om, in tijden van groot of klein ziek en zeer, het lichte, lieve en creatieve in jezelf levendig te houden. Liesbeth is oncologie verpleegkundige & leukemie belevingsdeskundige.Saskia heeft ervaring met chronische pijn. Beide hebben veel geleerd over moed en overgave.