vrijdag 29 november 2013

Hier kan ik niet tegen op....


Heb je een oppeppertje nodig? 
Ga er dan even lekker voor zitten. 
En geloof alles. 
Het is vast en zeker waar. 

Je bent genoeg
Je hebt genoeg
Je doet genoeg

Sas




maandag 25 november 2013

Ode aan de middelmatigheid


Lang leve Luilekkerland, onhandige liefdesverklaringen, lusteloze luie zondagen, een beetje aanklooien, niet het beste doen dat je kunt.

Lang leve teveel snoepen, te strakke broeken, onhandige troostpogingen, uit de hand gelopen hobby’s, zinloze verzamelingen, weerzinwekkende gewoontes.

Lang leve slijtage, krakkemikkigheid, stuntelige pogingen.

Lang leve weggesmeten probeersels, zomaar dagen die niet opvallen, langzame kusjes die nergens toe leiden, mislukte gerechten of gerechten die er net mee door kunnen.

Lang leve verknipte kapsels, verknipte boeken, verknipte outfits, verknipte voorstellen.

Lang leve voornemens waar je je niet aan houdt, de weg kwijt raken, onaffe projecten, half lege dagboeken, miskopen, hangborsten, blubberbuikjes, slappe billen.

Lang leve gewone thee, gewone boterhammen, gewone kleren, gewone dagelijkse dingen.

Lang leve huis, tuin en keuken seks, ongeïnspireerde tv momenten, dwarrelende bladeren, alweer regen, alweer wind, alweer koud, alweer rotweer.

Lang leve klagen en mekkeren, mijmeren over niks, voor je uitstaren, de kantjes eraf huppelen.

Lang leve hatseflats, zomaar doen, onaangekondigd langskomen, alle koekjes opeten en spijt hebben en het toch weer doen en weer spijt hebben en denken aan alle andere dingen die je beter niet kan doen en ze toch weer doen en denken wat een sukkel ben ik toch.

Lang leve de sukkels, ook mijn eigen innerlijke sukkel, die middelmatig is en zelfs daarin nog niet eens uitzonderlijk middelmatig.


Lang leve de middelmatigheid! 

Slaperig, kaal en opopgemaakt.
PS 
Ik zocht naar plaatjes over middelmatigheid en kwam vreselijk veel negatieve dingen tegen! Ook in het Engels "mediocre" vertelt me onmiddellijk dat het een soort van doodzonde is. Dus ik plak er maar een plaatje van mezelf bij. Want ik weet zeker dat ik vaak middelmatig ben en toch best leuk.

Middelmatig kusje (toch best lekker.... van sas)





vrijdag 22 november 2013

Wat je later wilde worden...

Weet jij nog wat je wilde worden toen je klein was? 

Ik wel. Ik wilde toverfee en danseres worden. Ik verkleedde me altijd als toverfee, ik wilde altijd een toverstafje en ik wilde dan iedereen blij toveren en troosten.

Er zijn tijden geweest dat ik dacht dat het helemaal mislukt was. Maar dat is helemaal niet waar! Ik betover mensen met mijn boeken en kaartjes. Ik geef lessen in beweging en ontspanning en leer mensen hun eigen lijf weer te voelen en eindelijk te gaan ontspannen. Ik ben Biodanza docent. Bij Biodanza leer je mensen vrij en spontaan te bewegen, hun hart te openen en weer opnieuw betoverd te raken door het leven. 

Ik heb kasten vol toverboeken. Muziek, mooie woorden en mijn warme hart zijn mijn toverstafje. Iedere dag leer ik verder, ik blijf eindeloos lessen volgen op de hoge school voor hocus pocus (het leven zelf). Soms kom ik monsters tegen (in mezelf vooral), en soms ontmoet ik andere wijze toverfeeën. Ik ben helemaal geworden wat ik altijd al was.


En jij, wat wilde jij later worden?
Hoe lijkt wat je bent geworden, op die oude wens?
Ben je afgedwaald?
Kun je dan een beetje bijsturen?
Of ben je helemaal op koers?

Volgens mij weet ieder kind intuïtief al wat het in de wereld komt doen. het hoeft alleen maar aangemoedigd te worden. Ik moedig jou aan. Hoe onmogelijk je wens ook lijkt. 

Vanmiddag was ik in een curiosa en kunst winkeltje. Daar liep een man verkleed als vrouw (een travestiet) heel gelukkig met een schortje voor te poetsen en te stoffen. Zingend en blij. 





Kijk... en dan kan mijn dag niet meer stuk. Niets is onmogelijk en de natuur bestaat uit 100.000 verschillende wonderen. Ik hoef het allemaal niet te begrijpen, maar ik kan er wel intens gelukkig van worden als iemand kan zijn, wie hij ten diepste is. 

De gelukkige toverfee uit Wognum

zondag 17 november 2013

De kunst van knusheid




De kunst van knusheid
Is om je heen een soort
Genoeglijkheid te bouwen
Die je van binnen even mist

Je steekt een kaarsje aan
Spreidt een tafelkleedje uit
Een lief muziekje zet je op
Je afgesleten knuffeldier erbij

Dan vraag je iemand op visite
Je verklapt een bloot geheim
Je aait over elkaars wangen
Laat je koppie even hangen

Je stopt met het je best doen
Uitsloven, inhouden, flink zijn
Ophouden, voorstellen, uitstralen

Je neemt een kopje thee
En een bonbon
Je slobbert wat
En smakt een beetje

Zo ben je samen
Alleen nog maar
Je echte zelfje 

En is ’t overal
Om je heen en bij elkaar
Behaaglijk en genoeglijk
Gemoedelijk en vertrouwd

En dan komt je innerlijke knusheid
Vanzelf weer bij je terug

Saskia de Bruin 
Knusheidkoningin


dinsdag 12 november 2013

Twee filmpjes over de GeluksOnderneming


Het ontstaan van de GeluksOnderneming..... en de gevolgen





Zo blij worden we van dit werk....



En hoe gaat het met jouw levenskunst en levenswerk?

Liefs sas

woensdag 6 november 2013

Mistake-book

Ik ben soms zo zat van dat "face-book, alles is prachtig en geweldig" gedoe. Ik ga mistake-book oprichten. Voor alles dat fout gaat, mislukt, middelmatig is en maar doorsuddert. Dat lijkt me zo zalig en hoopgevend.

Ik bedacht het op het vliegveld in Nice. We mistte bijna onze vlucht. De gate was veranderd, maar wij hadden zo de slappe lach dat we de oproep niet hoorde. 

Ik volgde een training in Zuid-Frankrijk. Prachtig natuurlijk. Maar ik neem angstpillen mee voor het vliegen, en laxeer pillen, want zodra ik van huis ben kan ik niet meer poepen.

Ik geef ontspanningslessen, maar heb een chronisch stijve nek. En soms heb ik gewoon geen zin in in mijn eigen oefeningen.

Vanavond eet ik Chinees, want ik heb geen zin om te koken, terwijl ik mijn boekenkast vol heb staan met boeken over gezonde voeding. Ik kreeg er vandaag nog één cadeau!

Ik koop teveel.

Ik snoep teveel.

Ik roddel soms lelijk, terwijl ik helemaal fan ben van het boek: de kracht van kwetsbaarheid, geschreven door Brene Brown. Dat gaat helemaal over integriteit. Ik vind dat heel belangrijk. En soms ben ik toch nog lelijk.

Soms klooi ik dagenlang aan. Ik drink koffie in een koffietentje, klooi wat aan in mijn dagboek, verdoe mijn tijd. Terwijl er zat klussen liggen en ik heel effectief en doortastend aan het werk zou moeten.

Nou ja, ik ben net als alle anderen. Soms goed bezig en soms helemaal niet. Daarom hebben we mistake-book nodig. Om dat allemaal te vermelden. Het van elkaar te lezen en dan te denken.... pffff opluchting. Ik ben ook maar een mens.


Alles kan.... maar het hoeft niet. (FLOW)