zaterdag 27 april 2013

Schoonheid & Geluks Geheimen

Dag lievelingen!
Dit was vroeger mijn absoluut favoriete beautybook. Ik heb het wel 50 keer helemaal gelezen en gedaan. Het is een schoonheidscursus Hollywood jaren 50 stijl van vier weken. Ik had een stoere moeder, dus hier leerde ik vrouwelijke allure....


Vanmorgen stond ik onder de douche te bedenken hoe heerlijk het is een man (maar een vrouw mag natuurlijk ook) te hebben die nog stapel op je is... zelfs na 20 jaar, zelfs als je de 50 nadert, zelfs smorgens vroeg als je heel slaperig en warrig bent. Dat is een zalig cadeau dat ik iedereen wens. Het is een cadeau, maar je krijgt het niet cadeau. Zo nu en dan moet je er wel iets aan doen (alleen dingen die je zelf leuk vind natuurlijk!).

Wat ik doe:

Ik wandel, ontspan, mediteer en doe aan Biodanza. Dat maakt je echt jong. Je leeftijd schat men in aan de hand van de manier waarop je beweegt. Hoe soepeler je bent, des te jonger word je geschat. Echt waar!

Ik eet vrij gezond, met nu en dan een bonbon en slagroom van de Hema. Ik eet veel spelt producten en ik ben fan van het Leven lang Fit dieet. Dat is gezond en veel groenten eten en een beetje rekening houden met de combinaties. Natuurlijk alles met zachte hand en niet te fanatiek.

Ik ga eens in de paar weken even onder de zonnebank. Ik heb een hekel aan dat gebak, gezweet en gedoe in de zon. Ik ben blond en kan niet zo goed tegen de warmte. Maar ik wil niet met melkflesbenen in een jurkje lopen (durf ik niet). Oplossing, ga met mate af en toe zonnebanken. Je krijgt een prachtige egale gezonde kleur. Jurkjes uit de kast, je lief blij, jij op je gemak. Pas wel goed op voor je huid en laat je goed adviseren en overdrijf niet. Een beetje honing kleur is prachtig en al je romige rolletjes (teveel slagroom)  ziet er ook meteen uit om op te vreten.... daar zijn die rolletjes voor!

Ik maak me iedere dag een beetje op. Maar een beetje en natuurlijk. Soms zie ik mensen lopen met veel te veel op. Zo zonde. Dat is een oude tik van me (ik ben ooit begonnen als schoonheidsspecialiste en visagiste). Dan zie ik zo iemand en wil ik haar mooier maken en zeggen schatje, niet zo veel, niet zo zwart, niet zo'n masker. Een beetje. Beetje BB crème, beetje blush, beetje wenkbrauwpoeder met een sjabloontje (heel handig), beetje gloss, mascara en... klaar.

Ik draag heel vaak een bloem of roos corsage. Ik heb ze in alle kleuren. En ik word er zelf vrolijk van. Ze herinneren me eraan dat het mijn diepste wens is zelf tot bloei te komen en anderen te helpen te groeien en te bloeien.

Als je lief thuiskomt, zoen hem of haar dan minimaal 10 seconden aan één stuk. Dat is lekker en dan ontmoet je elkaar echt en niet even vluchtig of onromantisch. Probeer maar eens.

Ga na het avondeten samen een stukje wandelen. Gezond, romantisch, je kunt bijkletsen of even bekvechten, klaart de lucht en doe je goed.

Ik doe het werk dat ik het liefste doe. Dat maakt me intens gelukkig, blij, levendig, bezield, geïnspireerd en dus mooier! Dat geldt volgens mij voor iedereen. Stuur je leven de kant op van je liefste wensen, daar wordt alles mooier van, jij, de wereld en alles om je heen.

Ik doe dameswasjes. Ik heb een man en drie zonen. Toen die zonen allemaal in de pubertijd zaten, rook mijn gewassen kleding naar mannengeuren. Heel lekker bij hun, maar niet in mijn kleding. Ik deed toen dameswasjes. Ik haalde lekker luxe wasspullen en deed mijn was apart. Ik vind het zo heerlijk, ik doe het nog steeds al zijn mijn jongens op één na de deur al uit. Hun geur snuif ik op als ze op visite zijn, mijn kleding ruikt naar dames en lente briesjes en roze roosjes enzovoort.

Ik weet zo snel even geen tips meer. Ik wens je een heerlijk mooie vrouwelijke lentedag! Maak je mooi. Knipoog.... Sas


O ja...

Het grootste geheim... de methode van Harville Hendrix. De relatiementor van Oprah. We zagen hem voor het eerst op tv bij haar. Bestelde zijn boeken, video's, casettes, nu cd's en downloads. Hij heeft een geweldige kijk op relaties en leert je hoe je relatie je kan helpen te helen op het diepste niveau. Het past heel goed bij Biodanza (dat mijn man en ik beide beoefenen). Het is niet eenvoudig, maar diepzinnig, helend, wijs en anders dan alle andere relatiemethodes. Een echte aanrader! Je kunt zoeken op www.bol.com of op www.amazon.com of op www.soundstrue.com (een heerlijke site met veel workshops op cd, dvd of downloads, had ik daar maar onbeperkt bestel-tegoed zeg!)


maandag 22 april 2013

GelukSalon Live 21 april

Zondag 21 april was er weer een GelukSalon. Het thema was: met jezelf trouwen.
De GelukSalons geef ik samen met Irma, mijn avontuurlijke collega.


We schreven over onze sterkste eigenschappen, we schepten heerlijk op. We gaven elkaar complimenten. We dansten en schudden met onze romige rolletjes, we knipoogden naar elkaar, we fluisterden aanmoediging in elkaars oren, we deden beloften. We leerden schrijden (Schrijf je dat nou met een korte of lange ei-ij? Wat is het....langzaam lopen - vooral bij een plechtige gelegenheid) op mooie muziek. smeten met trouwboeketjes, hadden een echte sluier en eindigden met een heerlijke lunch. We lachten, huilden, dronken thee en... aten taart!

Deze GelukSalon kun je bij ons bestellen voor je vriendinnen feestje of voor een andere gelegenheid. Voor je met wie dan ook in een bootje stapt, moet je natuurlijk eerst met jezelf uit varen gaan!

Onze bruidstaart...

En mocht je het ooit vergeten, ik maak kleding labels. Die naai je aan de binnenkant van je jas. Zodat je nooit vergeet dat je ..... bent!  

Wat mag jij nooit vergeten over jezelf?

Dag levenskunstenaars!
Sas

Rondleiding in beeld

Ik geef je een kleine rondleiding door de Studio van de GeluksOnderneming. Ik hoop natuurlijk dat je live eens komt kijken. Dan kun je meedoen aan een wekelijkse les (Biodanza of Ontspanning) of aan een SchrijfSalon, een GelukSalon of een StilteSalon!
De studio klaar voor de Ontspanningsles...

Of je nu danst, schrijft of ontspant, we drinken van te voren en na afloop een kopje thee en er zijn altijd BonBons...

We hebben een miniwinkeltje met kleine LiveLove-jes. Gezellige kleine spulletjes om je eigen of dat van een ander mee te verwarmen...

En zelfs ons servies is te koop...


Tot gauw!
Sas

donderdag 18 april 2013

Ik hang in de etalage!

Schatje...



Ik borduur zakdoekjes. Ik zet er lieve teksten op zoals:
  • Het komt wel goed schatje
  • Kusje kusje
  • Everything will be okay
  • Ik hou je hart vast
  • Jij ben echt goed!
  • Goeie reis
Afgelopen week heb ik een flinke voorraad gemaakt en ben ik naar mijn winkelvriendin in Enkhuizen gereden. En nu hangen mijn zakdoekjes in haar etalage en zijn ze daar te koop.  

Ik heb een oud spreekwoord een beetje verbouwd tot: "wie vraagt die slaagt". En dat is echt waar. Vriendelijk vragen doet wonderen. Probeer maar eens.

Wat zou jij aan iemand willen vragen dat je nog niet durft?



Dit vind ik een mooie tekst...





Op een spontane manier en moeiteloos
Van veel mensen houden
Is misschien wel de allergrootste bron
Van persoonlijk geluk
Bertrand Russel (filosoof, schrijver en mathematicus)





Ik ga een blog beginnen, hellup!

Nou, ik ben over de streep, ik ga een blog beginnen. Ik heb geen idee hoe dit allemaal werkt, dus de eerste berichten zijn vooral om te testen. Daarna kom ik met levenskunst berichtjes voor een creatief, bezield en liefdevol leven. Dingen die me bezighouden, die ik lees, onderzoek, oefen en aan anderen leer. Eerst nog "even" dit fenomeen onder de knie krijgen.

Sas