zaterdag 18 mei 2013

Koersen op zekerheid of op vertrouwen

Vertrouwen komt je niet aanwaaien, mij niet tenminste. Toch is het een heel belangrijke vriend in je leven, vertrouwen.



Soms ontdek ik ineens, dat ik teveel koers op zekerheid. Wanneer ik aan iets nieuws begin, wil ik zo graag weten dat het goed af zal lopen. Maar wanneer ik koers op zekerheid, ga ik ervan uit dat de veiligheid die ik nodig heb ergens buiten me te vinden is:





  • Mijn uitgevers moeten nu vast zeggen dat ze het boek dat ik nu schrijf wel zullen uitgeven.
  • Ik wil in loondienst, want dan ben ik zeker van mijn salaris.
  • Ik begin een nieuwe wekelijkse groep Biodanza, maar dan wil ik wel voldoende inschrijvingen hebben.
  • Ik zet een advertentie, maar dan moeten er wel voldoende reacties op komen.
  • Ik boek een vakantie, maar ik wil wel zeker weten dat er zon zal zijn.
  • Ik begin een bedrijfje, maar zal ik daar wel voldoende mee verdienen.
  • Enzovoort...

Ik kan ook koersen op vertrouwen:

  • Ik voel een verlangen om een nieuw boek te schrijven, ik vertrouw erop dat het een goede impuls is, ik ga gewoon schrijven en zie later wel of het boek z'n weg naar de lezers zal vinden. Misschien via mijn uitgever, maar misschien op een heel andere manier.
  • Ook al ben ik in loondienst, er kan toch van alles gebeuren. Ik ga het werk doen waar ik heel blij, geïnspireerd en energiek van wordt en vertrouw erop dat het rendabel zal zijn.
  • Ik begin mijn nieuwe Biodanza groep gewoon. Langzamerhand zal de groep vanzelf wel voldoende deelnemers krijgen.
  • Ik zet een advertentie, en misschien reageert er niemand, maar ik weet niet of mensen de advertentie misschien uitknippen en wel een jaar in een kasje leggen en dan pas bellen. Of misschien belt iemand me die met me wil samenwerken, of gebeurt er iets anders.
  • Ik ga op vakantie, en of de zon nu wel of niet schijnt, ik beleef vast allerlei mooie dingen. Misschien regent het, ga ik naar een museum en ontmoet ik daar iemand die me enorm boeit, of me iets leert of ergens op wijst, of waarmee ik enorm ga lachen.
  • Ik volg mijn hart en begin het bedrijf van mijn dromen, misschien lukt het niet zoals ik he me nu voorstel, maar misschien ontdek ik zo wat ik dat wel ga doen en vind ik mijn weg wel naar werkplezier en voldoende inkomen
Deze tweede manier is er een van vertrouwen. Ik zoek de veiligheid in mezelf. Ik volg mijn inspiratie en weet ergens diep van binnen dat het wel goed zal komen, hoe dan ook.

Ik heb een afbeelding van een Boeddha gekocht, van een kunstenares in Lanzarote. Ik word heel blij van die afbeelding. Hij zegt voor mij: "vertrouw nou maar gewoon". Het is gek, maar kijken naar die Boeddha helpt echt.


En ik hoorde een mooie zin deze week:

All of life comes to me with
EASE & JOY & GLORY!

Volgens mij komt -all of life- veel gemakkelijker als je de weg van het vertrouwen bewandelt.

Maar mocht ik het zelf ook weer eens even vergeten... zeg je dit zelfde dan weer tegen mij?

Wat zou jij doen, wanneer je zou koersen op vertrouwen?

Sas 

1 opmerking:

  1. Nou ja zeg. Ik heb vanmorgen mijn blog over mijn onzekerheid afgemaakt. Zal ik die woensdag nog posten of gewoon dit eerst eens gaan proberen? Mooi geschreven Saskia!

    BeantwoordenVerwijderen